Doorgaan naar inhoud

Kruiden en specerijen blog

RSS
 • Overheerlijke tijdbesparende slowcooker recepten

  Overheerlijke tijdbesparende slowcooker recepten

  Ben jij in het bezit van een slowcooker? Dan zul je van deze recepten gaan smullen. Een crock-pot ofwel slowcooker is een ideaal keukenapparaat dat ervoor zorgt dat jij meer tijd en ruimte hebt in je dag. Zet hem ‘s ochtends aan en geniet 's avonds van je overheerlijke maaltijd.

  Nu lezen
 • Meer over de rijke Aziatische keuken

  Meer over de rijke Aziatische keuken

  De Aziatische keuken beschikt over verschillende kruiden en specerijen die al sinds eeuwen deel uitmaken van de culinaire tradities. We zullen je in dit blog meer vertellen over de verschillende kruiden die worden gebruikt in de Aziatische keuken en een aantal kenmerkende gerechten met je delen.
  Nu lezen
 • De magie van Kruidnagel in de keuken en voor de gezondheid

  De magie van Kruidnagel in de keuken en voor de gezondheid

  Kruidnagel, een unieke specerij met een kenmerkende geur. Wist je al dat kruidnagels eigenlijk ongeopende bloemknoppen zijn? Ze komen van de kruidnagelboom wier officiële naam Syzygium aromaticum is. Al eeuwenlang wordt kruidnagel in verschillende keukens toegepast. In dit blog willen we je graag voorstellen aan dit veelzijdige kruid.
  Nu lezen
 • De wereld van kaneel

  De wereld van kaneel

  De herfst en winter zijn seizoenen waarin we op zoek zijn naar extra warmte en gezelligheid. Ook in onze gerechten en drankjes vind je dit terug. Denk maar eens aan de heerlijke appeltjes met kaneel, verwarmende soepen, thee, speculaas en meer. Een van de kruiden die in deze maanden graag en veelvuldig wordt gebruikt is kaneel. Maar wat is kaneel nu eigenlijk? Waar komt het vandaan en wat zijn de verschillende soorten kaneel?
  Nu lezen
 • 8x peper (in je reet)

  8x peper (in je reet)

  Wanneer je zegt dat iemand peper in zijn reet heeft, willen we aangeven dat die persoon zich opgejaagd of opgewonden voelt. Dat vinden we niet gek want ook wij worden enthousiast in de keuken. Geniet van een prettige opwinding terwijl je de heerlijkste recepten bereid. Met de juiste peper zal ook jouw recept sowieso slagen. In dit blog vertellen we je alles over de verschillende soorten peper.
  Nu lezen
 • Kruidige Uitspraken. Ken jij ze allemaal?

  Kruidige Uitspraken. Ken jij ze allemaal?

  Kruiden vind je niet alleen in de keukenkasten en overheerlijke gerechten. Ze zitten ook verweven in onze taal en uitspraken. Een aantal zul je vast weleens gehoord hebben, maar ken je ze allemaal? Wij hebben een aantal uitdrukkingen en gezegden met kruiden verzameld en willen ze graag met je delen. Lees hieronder verder en ontdek de leukste uitdrukkingen met kruiden!
  Nu lezen
 • Gezond snacken? Ja, het kan!

  Gezond snacken? Ja, het kan!

  In de middag en de avond zijn de meest geliefde snackmomenten. De honger komt op en de energie heeft een dipje. Wat is er dan beter dan een gezonde snack? In dit blog zullen we een aantal heerlijke en gezonde snack recepten met je delen. Zo kun ook jij op een verantwoorde manier snacken en de honger op afstand houden. Dit zijn vijf gezonde snack recepten en hoe je ze maakt!
  Nu lezen
 • Magische pompoenkruiden

  Magische pompoenkruiden

  Dat pompoenen niet alleen lekker maar ook bijzonder gezond zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat ook de kruiden die je gebruikt tijdens het bereiden van je heerlijke pompoen recepten voordelen hebben voor jouw gezondheid? Nee, we gaan geen magische recepten maken of met puntige hoeden in de keuken staan. Wij gaan je kennis laten maken met een kruidenmix die ons heeft betoverd met zijn overheerlijke smaak en brede toepassingen. Maak kennis met de Pumpkin spice sensation!
  Nu lezen
 • Het betoverende rode goud, paprikapoeder

  Het betoverende rode goud, paprikapoeder

  Er zijn maar weinig mensen die geen paprikapeder in de keukenkast hebben staan. Het is een van de meest gebruikte specerijen die direct extra smaak en kleur toevoegt aan uiteenlopende gerechten. Paprika is verkrijgbaar in verschillende smaakprofielen en kleurintensiteiten, van mild tot scherp en alles ertussenin. Wij zullen je meer vertellen over dit heerlijke rode goud.
  Nu lezen
 • Sinterklaas recepten van vroeger en nu

  Sinterklaas recepten van vroeger en nu

  Waar denk jij aan wanneer je aan de sinterklaas periode denkt? Wij denken dan aan gezellige avonden bij kaarslicht of een open haard. Aan spelletjes en sinterklaasfilms en natuurlijk pepernoten! Maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere recepten met de smaken van het winterseizoen. In dit blog willen we met jou een aantal recepten delen die direct zullen bijdragen aan de gezelligheid en heerlijke geuren in huis.
  Nu lezen