Doorgaan naar inhoud
Zo maak je de lekkerste aardappeltjes uit de oven

Zo maak je de lekkerste aardappeltjes uit de oven

Ben je een keer toe aan iets anders dan de standaard gekookte aardappelen of gebakken aardappeltjes? Dan ben je bij Spice Rebels op het juiste adres! Wist je dat aardappeltjes uit de oven een echte smaaksensatie kunnen zijn? Knapperig van buiten, zacht van binnen met dé perfecte smaak. Het geheim zit hem in het gebruik van de juiste kruiden en specerijen. In dit blog delen we de beste tips en tricks om jouw aardappels perfect op smaak te brengen.

Gebruik de juiste aardappels

Voordat we met jou zullen delen welke kruiden en specerijen je kunt gebruiken, is het in de basis al erg belangrijk om te weten welke aardappel geschikt is voor het beste resultaat. Hiervoor kun je het beste kiezen voor vastkokende aardappels of aardappels die specifiek worden aangeboden voor in de oven. Deze aardappels behouden hun vorm en textuur tijdens het bakproces.

De juiste kruiden en specerijen

Na het kiezen van de juiste aardappels, begint de ware magie pas echt bij het toevoegen van de juiste kruiden en specerijen. Hieronder volgt een overzicht van de beste smaakmakers die je aardappels uit de oven onweerstaanbaar zullen maken.

Klassieke combinatie

Rozemarijn en tijm zijn twee klassieke kruiden die vaak worden gebruikt in combinatie met aardappels uit de oven. Deze kruiden brengen de ware smaak van de aardappels, maar toch en frisse touch met zich mee dat perfect samengaat met de zachte textuur van de aardappel.

Olijfolie

Natuurlijk is olijfolie geen kruid of specerij maar niet onbelangrijk bij het roosteren van dé perfecte aardappels in de oven. De olijfolie zal een subtiele smaak toevoegen aan de aardappel, waardoor de smaak van de kruiden of specerijen zullen worden versterkt.

Pittige smaken

Voor een pittige touch is het toevoegen van een geperste of fijngehakte knoflook een goed idee. Voeg deze knoflook toe voordat de aardappels de oven in gaan, maar let hierbij wel op dat de knoflook niet verbrand, want daardoor zullen de aardappels bitter gaan smaken.

Simpele toevoeging

Zeezout en zwarte peper zijn altijd een goede toevoeging aan aardappels uit de oven. Deze twee basiskruiden in de keuken versterken de natuurlijke smaak van de aardappel en mogen daarom ook zeker niet vergeten worden.

Internationale smaken

Naast deze bovengenoemde kruiden en specerijen kan het ook interessant zijn om te experimenteren met smaken uit verschillende keukens. Hierbij kun je denken aan het gebruik van paprikapoeder, kurkuma of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden.

Overige tips

Zorg ervoor dat de stukjes aardappel bestaan uit gelijke stukken van ongeveer ca. 3 centimeter. Maak de kruidenolie klaar in een bakje, waarna je de kruidenolie kunt toevoegen aan de aardappels. Meng de aardappels en het kruidenmengsel goed met elkaar en bak vervolgens de aardappels in ongeveer 35 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!
Vorig artikel Het aspergeseizoen is van start! Zo bereid je de lekkerste asperges
Volgend artikel Zo bereid je de perfecte kipfilet

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.