Doorgaan naar inhoud
Zo bereid je de perfecte kipfilet

Zo bereid je de perfecte kipfilet

Kipfilet bakken: klinkt eenvoudig. Toch kan kipfilet snel smaakloos en droog worden. De perfecte kipfilet is mals, sappig en smakelijk gekruid. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Volg de stappen en zet de lekkerste kipfilet op tafel.

Stap 1: Kies voor kwaliteit en smaak

De eerste stap voor de perfecte kipfilet begint al in de winkel. Kies voor kipfilet van een goede kwaliteit. Scharrel kipfilet smaakt beter dan een kiloknaller uit de supermarkt. Vergeet ook de kruiden niet. Kruiden maken het verschil voor de smaak van het vlees. Bestel specerijen en kruiden in onze webshop voor een echte smaakbeleving.

Stap 2: Marineren of later kruiden

Wil je het vlees marineren? Doe dit het liefst de avond van te voren al. Kipfilet heeft geen nadrukkelijke smaak. Met onze Kiplekkere kruidenmix laat je de natuurlijke smaak van kip naar voren komen. Of marineer de kip met een mix van onder andere ui, knoflook, rozemarijn, tijm en peper.

Stap 3: Voorbereiden

Haal de kipfilet een half uur voordat je gaat bakken uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenpapier en dek het af met plasticfolie. Sla de kip plat met bijvoorbeeld een deegroller. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar door het slaan bewerk je de vezels. Hierdoor wordt het vlees lekker mals. Ben je gewend om kipfilet te wassen voordat je het kruidt? Dit is niet nodig. De verhitting in de pan zorgt dat schadelijke bacteriën gedood worden. Door de kipfilet te wassen heb je juist meer kans dat bacteriën zich verspreiden.

Stap 4: Bakken maar

Heb je de kip niet gemarineerd? Gebruik voor het bakken de Hippe kip rub van Spice Rebels voor een heerlijke kruidenkorst. Deze kruidenkorst heeft een hartige smaak met een lichtzoete ondertoon en zorgt dat de kipfilet lekker mals blijft. Laat een pan met boter of olie goed warm worden. De hete temperatuur zorgt dat de kipfilet krokant wordt en sappig blijft. Bak beide kanten van het vlees aan en verlaag dan de temperatuur. Bak de kipfilet in ongeveer 4 minuten per kant gaar.

Stap 5: Laat rusten en geniet

Haal de kipfilet uit de pan en laat onder afdekfolie even rusten. Zo verdelen de sappen zich over het vlees. Kruid het het vlees wanneer je dit nog niet gedaan hebt. Garneer de kipfilet eventueel met een citroenschijfje. Geniet nu van de perfecte kipfilet.
Eet smakelijk!
Vorig artikel Zo maak je de lekkerste aardappeltjes uit de oven
Volgend artikel Deze kruiden moet je minimaal in huis hebben om smaakvol te kunnen koken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.