Doorgaan naar inhoud
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Welke kruiden zijn onmisbaar als je deze zomer gaat barbecueën?

Welke kruiden zijn onmisbaar als je deze zomer gaat barbecueën?

Het is altijd weer een heerlijk moment: je realiseren dat de winter nu echt voorbij is. Natuurlijk: het kan nog steeds wat fris aanvoelen en we lopen nog niet meteen in korte broek. Maar de tijd van de winterjassen, sjaals en handschoenen is voorbij. De zon laat zich wat vaker zien en we zijn wat meer buiten. En dan komt ook weer dat gevoel van lekker lang buiten willen zitten. Samen eten en samen drinken.

Voorzichtig stof je alvast de barbecue af want het hoeft echt geen zomer te zijn om samen te barbecueën. Zeker de mannen onder ons hebben hun schort al bijna voorgebonden. De voorbereidingen kunnen beginnen. Als je de voorraden checkt, vraag je je af: welke kruiden heb ik echt nodig dit jaar? Welke kruiden ga ik echt in de smaak van mijn vlees missen als ik ze niet in huis heb? We zochten het voor je uit.

Nog heerlijkere spareribs

Spareribs: alleen al er aan denken laat het water uit je mond lopen. En andersom wil je er bier in. Of een goed glas wijn natuurlijk. Spareribs hebben uiteraard al enige smaak van zichzelf, maar een Hemelse rib kruidenmix verhoogt het smakelijke eetgenot. Rijk, vol en op-en-top in balans: dat mag je verwachten van een goede kruidenmix. Een beetje pittig, een beetje zoet. Man, laat die spareribs maar komen. En zorg ervoor dat die hemelse mix in huis is.

Haal je niet alleen ribs, maar bijvoorbeeld ook kippenvleugeltjes, steaks en voor de visliefhebber zalmfilets in huis? Dan is onze Next Level BBQ rub een goede keuze. Tegelijkertijd zoet en hartig, maar ook robuust en pittig. Ja, daar kan je mee voor de dag komen en hoe! Voor de liefhebbers van echt pittig is er nog beter nieuws. De Spicy BBQ mix, met onder andere knoflook en paprika haalt de pit in iedereen naar boven. Zegt het voort!

Geen barbecue zonder kruidenboter

Over kruiden gesproken: bij een goede barbecue hoort natuurlijk uitstekende kruidenboter. Die kan je kant-en-klaar kopen (lekker makkelijk), maar nog leuker: zelf maken. In onze Kruidige boter mix ontdek je een mooie balans tussen knoflook, peterselie, zout en andere ingrediënten. Gemengd met de juiste roomboter (bespaar niet op kwaliteit) maak je zelf de perfecte kruidenboter. Barbecueën was nog nooit zo leuk en zo lekker. Als jouw gasten vragen waar je deze verrukkelijke kruidenboter hebt gekocht, haal jij je schouders op en zegt: “zelf gemaakt”. En dan die verbaasde gezichten zien: “mag ik het recept?”.

Sambal bij?

Bied jij jouw eters ook saté aan? Dan is de heerlijke of beter gezegd de Veel te lekkere saté mix een passende keuze. Voor de echte liefhebber serveer je ook wat rijst (makkelijk gemaakt) en zo bied je voor eenieder wat wils. In deze saté mix proef je onder meer koriander, gember, citroengras en ook weer knoflook. De kans is groot dat jouw gasten deze zo lekker vinden dat hij niet alleen op de saté, maar ook op ander vlees belandt. Met een mespunt sambal maak je ‘m nog net iets pittiger.

Zoutvrij eten

De kans is aanwezig dat niet iedereen staat te wachten op pittige kruiden. Een enkeling zal zelfs graag zoutvrij eten. In dat geval is de zoutvrije Verleidelijke vleesmix een goed alternatief. Hij is te gebruiken voor bijvoorbeeld steaks, varkensvlees, kip en lamsvlees. Heb je wat over? Dan gebruik je ‘m de volgende dag in je eigen keuken. Eventueel voeg je voor jouw perfecte smaak wat zout toe: easy.

Kruiden smaken naar meer

Zo zie je maar: met de beste kruidenmixen wordt ook barbecueën nog leuker en lekkerder. Ok: wellicht eet je iets te veel die avond, maar dat kan voor een keer geen kwaad toch? De volgende dag sporten of een flinke wandeling maken en je bent zelf ook weer lekker in balans.
Vorig artikel Alles wat je moet weten over knoflook
Volgend artikel Het aspergeseizoen is van start! Zo bereid je de lekkerste asperges

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.