Doorgaan naar inhoud
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Waarom je je eigen kruidenmixen zou moeten maken (plus 3 recepten)

Waarom je je eigen kruidenmixen zou moeten maken (plus 3 recepten)

Je kunt natuurlijk kant en klare kruidenmixen kopen. Lekker, handig en je zet daarmee supersnel een smaakvolle maaltijd op tafel. Vind je het leuk om te experimenteren in de keuken, maak dan eens je eigen kruidenmix. In dit blog vertellen we je waarom dit een goed idee is én geven we je meteen drie recepten voor populaire kruidenmixen die je makkelijk zelf kunt maken.

Controle over de ingrediënten

Als je je eigen kruidenmixen maakt, weet je precies wat er wel - en vooral niet - in zit. Je kunt bijvoorbeeld een mix maken die vrij is van additieven zoals conserveringsmiddelen. Wil je een zoutloze mix of met slechts een klein beetje zout? Ook dat kan natuurlijk gewoon. In veel standaard kruidenmixen zit namelijk een behoorlijke hoeveelheid zout. Als je zelf jouw favoriete kruidenmix maakt, weet je zeker dat er alleen in zit wat jij er in wil hebben.

Pas de mix aan je eigen voorkeuren aan

Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Door zelf je eigen kruidenmengsels te maken, kun je de verhoudingen van de kruiden aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Houd je van extra pittig, voeg dan wat extra chilipoeder toe. Ben je daar juist geen voorstander van, gebruik dan minder of laat het helemaal weg. Heb je liever een subtiele hint van knoflook? Dan kun je de hoeveelheid eenvoudig aanpassen naar jouw smaak.

Drie onweerstaanbare recepten voor populaire kruidenmixen

Italiaanse kruidenmix:

Ingrediënten:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Bewaar in een luchtdichte pot en gebruik in pastasauzen, op pizza's, tomatensoep of in dressings.

Garam masala

Ingrediënten:

Rooster het komijn- en korianderzaad in een droge pan tot ze geuren vrijgeven. Maal ze fijn en meng met de overige ingrediënten. Bewaar in een afgesloten pot en gebruik in curry's en stoofschotels.

Hollandse kruidenmix voor aardappelen, patat en friet

Ingrediënten:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Strooi over gebakken aardappelen, gebruik als smaakmaker voor aardappelpuree of op de patat (of friet).

Het maken van je eigen kruidenmixen is niet alleen leuk om te doen, het zorgt ook nog eens voor smaakvollere maaltijden. Het mooie is dat er geen goed of fout bestaat. Dus experimenteer er lekker op los en ontdek de perfecte smaakcombinaties.

Vorig artikel Het geheim van de perfecte burger
Volgend artikel Koken zonder stress: tips voor snelle én smaakvolle maaltijden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.