Doorgaan naar inhoud
Spice Rebels zet een punt achter de Patat-Friet Oorlog

Spice Rebels zet een punt achter de Patat-Friet Oorlog

Ah, de eeuwige strijd tussen patat en friet! Als er één onderwerp is dat wereldwijd tot verhitte discussies leidt, is het wel de benaming voor die knapperige, gouden staafjes uit de frituurpan, oven of airfryer. De Amerikanen noemen het "fries", de Britten staan erop dat het "chips" zijn, de Belgen noemen het "frieten" en de Nederlanders worden het maar niet met elkaar eens of het nou “Friet” of “Patat” moet zijn. Hoe dan ook, er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Laat me je voorstellen aan de vredestichters: onze Patatkruiden en Frietkruiden!

Patat-frietgrens

Laten we eerlijk zijn, de patat-friet oorlog woedt al decennia, en niemand lijkt te willen wijken. In Nederland is er zelfs een heuse Patat-frietgrens, met een eigen Wikipedia pagina. De discussie is heviger dan ooit in vriendengroepen, op familiefeesten en zelfs tussen complete vreemden op sociale media. "Het is patat!", roepen sommigen, terwijl anderen vasthouden aan hun "friet". Gelukkig kunnen we nu een punt zetten achter dit conflict.

Ben jij team Patat?

Maak dan kennis met onze Patatkruiden. Deze kruidenmelange bevat naast zout ook ingrediënten als paprika, ui, knoflook, een vleugje gemalen chillies en ons (niet zo) geheime ingrediënt: bruine basterdsuiker. Een verrassend lekkere combinatie waarmee je jouw portie patat in een handomdraai een culinaire upgrade geeft.

Patatkruiden

Voor de eeuwige Friet-fans

Ben je meer een "friet" persoon? Maak je geen zorgen, natuurlijk hebben we ook aan jou gedacht. Onze Frietkruiden zijn nét zo lekker als de Patatkruiden. Als jij jouw frietje mét nog specialer wil maken, dan wil je deze kruidenmelange absoluut proberen.

 

Frietkruiden

 

Een vredige co-existentie

Nu we Patatkruiden en Frietkruiden hebben, zien wij geen reden meer om te strijden over de benaming. Laten we gewoon samen aan tafel zitten, onze favoriete kruidenmix kiezen en genieten van je portie aardappelstaafjes. Het is tijd voor een vredevolle co-existentie tussen patat- en frietliefhebbers!

Uiteraard zijn zowel de Patat- als de Frietkruiden van Spice Rebels heerlijk op die goudgele staafjes. Maar probeer ze zeker ook eens op gebakken aardappelen, als finishing touch in de aardappelpuree of op de aardappelkroketjes. Ook lekker: een beetje van deze mix over je groenten of in je huisgemaakte burger.

Een smaakvolle toekomst voor iedereen

Dus daar hebben we het. Dankzij Spice Rebels is er eindelijk een einde gekomen aan de patat-friet oorlog. Ongeacht of je een "patat" of "friet" persoon bent, laten we de liefde voor knapperige aardappelstaafjes verenigen en een wereld van smaak ontdekken waarin we allemaal samen kunnen genieten.

Dus, waar wacht je nog op? Haal die Patatkruiden en Frietkruiden in huis, organiseer een feestmaal, en laat de smaakrevolutie beginnen.

Vorig artikel De lekkerste zoutloze kruidenmixen maak je gewoon zelf!
Volgend artikel Deze kruiden mogen dit najaar niet ontbreken in je keukenkast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.