Doorgaan naar inhoud
Pulled pork recepten waar je het warm van krijgt

Pulled pork recepten waar je het warm van krijgt

Pulled pork is een heerlijk gerecht dat ideaal is voor de koudere dagen van de winter. Dit langzaam gegaarde varkensvlees is namelijk een uitstekend comfort food. Wanneer je op zoek bent naar heerlijk winterse pulled pork recepten, waar je het van binnen lekker warm krijgt, zit je hier goed. Verwen jezelf en je smaakpapillen met deze heerlijke pulled pork recepten.

De basis van pulled Pork

Het belangrijkste wat je voor een hartverwarmende pulled pork nodig hebt, is tijd. Je wilt het vlees de tijd geven om langzaam te garen tot het heerlijk mals is. Voor het basisrecept van pulled pork heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kg varkensschouder of procureur
  • 250 ml kippenbouillon
  • 120 ml appelciderazijn
  • 100 gr suiker
  • 60 gr mosterd
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper (naar wens)
  • Zout en zwarte peper naar wens

Zo maak je het basisrecept van pulled Pork:

Meng de kruiden met elkaar en wrijf het vlees hiermee in. Wanneer je geen zin hebt om alle losse kruiden te mengen of aan te schaffen kun je ervoor kiezen om onze Juicy pork mix hiervoor te gebruiken.

Meng nu de bouillon, appelazijn, suiker en mosterd door elkaar en giet dit over je vlees. Je kunt je pulled pork nu bereiden in een slowcooker, bbq, in de oven of een braadpan. Dit doe je door het vlees op een lage temperatuur 8 tot 10 uur te laten garen, tot dat het uit elkaar valt. Het is goed mogelijk dat je vlees langer nodig heeft. De kerntemperatuur van het vlees moet rond de 90 graden zijn of gemakkelijk uit elkaar vallen.

Het is goed mogelijk dat het vlees bij een lagere of juist pas bij een hogere kerntemperatuur uit elkaar valt. Belangrijk is dat je je realiseert dat pulled pork pas klaar is wanneer het daadwerkelijk uit elkaar valt.

Daarna kun je het uit de oven, bbq, slowcooker of dergelijke halen en in draadjes uitelkaar halen. Wanneer je het vlees met de overgebleven sappen mengt zullen ze meer smaak krijgen.

Winterse pulled pork: Appel-kaneel

Voeg aan het bovenstaande basisrecept 2 in stukken gesneden appels en 2 theelepels kaneelpoeder toe. Door deze toevoeging krijg je een extra zoete en verwarmende pulled pork variant. Perfect voor de winter!

Cranberry pulled pork

Begin met het maken van het basis recept voor pulled pork. Verzamel vervolgens nog 250gr. bevroren of verse cranberries, 100 ml cranberrysap en ongeveer 50 ml honing. Voeg deze ingrediënten toe en geniet van een heerlijke winterse pulled pork.

Rijke bier pulled pork

Begin ook hier met het maken van het pulled pork basis recept. Maak daarna een extra biermengsel door de volgende ingrediënten te verzamelen:

  • 1 fles donker bier (bijvoorbeeld stout of porter)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels mosterd
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Zo maak je het extra mengsel voor winterse bier pulled pork:

Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan tot ze zacht en lichtbruin zijn geworden. Voeg nu de suiker toe en laat deze karamelliseren. Denk eraan dat je goed roert zodat de suiker niet verbrandt. Voeg nu het donkere bier toe en roer nog eens alles goed door. Laat het doorsudderen totdat het nog maar de helft is in hoeveelheid. Voeg nu mosterd en zout en peper toe aan je recept. Giet dit mengsel over je vlees tezamen met het bestaande basisrecept en volg de rest van de aanwijzingen volgens het basisrecept.

Winterse sinaasappel pulled pork

Bereid eerst het basis recept. In de tijd dat je vlees gaart maak je het volgende mengsel. Meng het sap en de schil van 2 sinaasappels met 100 gr. ahornsiroop of honing, gember en kruidnagel. Zodra je pulled pork gaar is en je alles uit elkaar hebt getrokken kun je het zoete mengsel over het vlees gieten tot dat het helemaal doordrenkt is. Laat het geheel nog een half uur of een uur sudderen zodat het vlees alle smaken in zich kan opnemen.

Welke winterse pulled pork ga jij als eerste uitproberen? We horen graag hoe de recepten zijn bevallen.


 

Vorig artikel De smaak van januari
Volgend artikel Kruidige theevarianten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.