Doorgaan naar inhoud
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Magische pompoenkruiden

Magische pompoenkruiden

Dat pompoenen niet alleen lekker maar ook bijzonder gezond zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat ook de kruiden die je gebruikt tijdens het bereiden van je heerlijke pompoen recepten voordelen hebben voor jouw gezondheid? Nee, we gaan geen magische recepten maken of met puntige hoeden in de keuken staan. Wij gaan je kennis laten maken met een kruidenmix die ons heeft betoverd met zijn overheerlijke smaak en brede toepassingen. Maak kennis met de Pumpkin spice sensation!

De Magie van Pompoen Kruidenmix

De Pumpkin spice sensation kruidenmix is een verrijking voor zeer veel verschillende gerechten. Zowel zoete als hartige recepten kun je naar een hoger niveau tillen door er een beetje Pumpkin spice sensation aan toe te voegen. Het smaakprofiel krijgt een extra diepe laag en zal iedereen die ervan proeft betoveren. Je kunt de pompoen kruidenmix onder andere gebruiken in recepten voor:

  • Pompoen taart
  • Pompoen soep
  • Pannenkoeken van pompoen
  • Pompoenbrood
  • Pompoen curry
  • Pompoen risotto
  • Herfstige smoothies
  • Pompoen thee
  • en veel veel meer...

Maar wat zit er nu eigenlijk in deze pompoen mix en waar is het goed voor?

De Pumpkin spice sensation mix bestaat uit kaneel, kruidnagel, kardemom en foelie. Deze vier kruiden hebben ieder een unieke smaak en eigenschappen. Ze voegen extra smaaksensaties toe en bieden verschillende voordelen voor de gezondheid. Meer over de verschillende kruiden en hun eigenschappen lees je hieronder!

Kaneel

Kaneel is een kruid waar bijna iedereen wel van heeft gehoord. Het is in veel keukenkasten te vinden. Kaneel geeft gerechten en dranken een warme en zoete smaak. Hierdoor past het perfect bij de aardse pompen smaak. Kaneel zit vol met antioxidanten die een ontstekingsremmende werking kunnen hebben. Dit kruid kan je ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en kan je sneller het gevoel geven dat je vol zit. Ideaal wanneer je een beetje op je lijn wil letten, voordat de december feestdagen eraan komen ;).

Kruidnagel

Nog zo'n kruid dat veel geassocieerd word met de herfstperiode, kruidnagel. Dit kruid wordt als hele kruidnagel ook regelmatig gebruikt als versiering in een sinaasappel, ruikt heerlijk en ziet er bovendien leuk uit. In gerechten biedt kruidnagel een sterke en kruidige smaak. Er worden antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen toegeschreven aan de kruidnagel. Zo zou het helpen bij de mondhygiëne en de weerstand verbeteren. Ook mensen met artritis en andere inflammatoire aandoeningen zeggen baat te hebben bij het gebruik van kruidnagel.  

Kardemom

Wellicht heb je kardemom nog niet veel toegepast in je keuken maar ook dit kruid is zeer geliefd. Dat is ook niet vreemd want kardemom heeft een unieke smaak die zowel zoet als pittig is. Je kunt het zelfs gebruiken als natuurlijke ademverfrisser. Kardemom kan je bovendien helpen om maagklachten zoals winderigheid te verminderen. Kardemom heeft niet alleen ontstekingsremmende eigenschappen maar werkt bovendien positief op onze psyche. Zo kan het aroma van kardemom stress verminderen en helpen om meer te kunnen ontspannen.

Foelie

Voor diegene die het nog niet wist, foelie komt van de nootmuskaatboom en is dankzij zijn nootachtige aroma ge-wel-dig in pompoen recepten. Niet alleen voegt dit kruid extra diepte toe aan je recept, het kan bovendien helpen bij het verlichten van maagklachten en misselijkheid. De antioxidanten zijn onmisbaar voor de optimale gezondheid van je cellen. Foelie kan je helpen je immuunsysteem te versterken en je te beschermen tegen allerlei ziekten en verkoudheden die in de herfst voorbij komen.

Kortom, met deze pompoen kruidenmix breng jij overheerlijke geuren en smaak in huis. Je recepten met pompoen krijgen meer diepte en smaak. Met deze kruidenmix wordt het direct warmer en gezelliger in huis. Deze kruidenmix kan je helpen te ontspannen en te genieten. Maar zal je ook kracht geven van binnenuit om de herfstperiode in volle teugen te genieten.

Aan welk recept ga jij de Pumpkin spice sensation kruidenmix toevoegen?
Vorig artikel Gezond snacken? Ja, het kan!
Volgend artikel Het betoverende rode goud, paprikapoeder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.