Doorgaan naar inhoud
🎁 Gratis zakje kruiden bij besteding vanaf €25
🎁 Gratis zakje kruiden bij besteding vanaf €25
Hot hotter hotst, onze top 3 pittige kruiden

Hot hotter hotst, onze top 3 pittige kruiden

Pittigheid is een smaak die iedereen anders beleefd. Voor de een kan het niet heet genoeg zijn en de ander heeft liever een beetje minder. De pittigheid van een gerecht kan slechts een zachte hint van pit zijn tot extreem heet. Hoeveel je ervan toepast in je gerechten is volledig aan jou maar alleen al een vleugje pit zal ertoe leiden dat je gerechten een extra dimensie krijgen. Door wat spice toe te voegen, zal je recept levendiger en smaakvoller worden. Probeer het maar eens uit met een van onze pittige kruiden. In dit blog zullen we ze aan je voorstellen.

Zwarte Peper

Bijna iedereen heeft het wel in huis, zwarte peper. Deze peper komt van gedroogde bessen van de Piper nigrum-plant die oorspronkelijk uit Zuid India komt. Door de piperine in deze peper krijgt het zijn aards aroma en pittige smaak. Piperine werkt ontstekingsremmend en kan de spijsvertering bevorderen. Dit kruid kan dus bijdragen aan gezonde gewichtsafname. Deze peper zal bovendien de andere smaken in je gerecht versterken. Voeg het toe aan uiteenlopende gerechten zoals; soep, stoofschotels, sauzen en vlees- en visgerechten.

Cayennepeper

Cayenne wordt gemaakt van gedroogde en gemalen rode pepers. Het is te koop als poeder, vlokken en volledige peper. Het is een van de meest populaire pittige kruiden ter wereld. Door de capsaïcine in de cayennepeper is deze peper intens pittig en heeft je recepten een extra krachtige en pittige kick. Deze capsaïcine voegt niet alleen een extra laag toe aan je gerecht, het kan bovendien de stofwisseling stimuleren en kan pijnverlichtend werken. Wellicht ook omdat je zo wordt afgeleid van de smaakbeleving in je mond ;).

Chili

Lekker intens! Afhankelijk van de soort chilipeper die je kiest kunnen de heetste chilipepers (zoals Carolina Reaper) meer dan 2.000.000 Scoville-warmte-eenheden bereiken. Voor cayennepeper is dit 30.000–50.000 op de Scovilleschaal. Chilipoeder wordt gemaakt van gedroogde en gemalen chilipepers. Het capsaïcine zorgt ook hier voor de extra hitte en diepere smaakbeleving. Maar het werkt ook ontstekingsremmend en kan zelfs endorfines vrij maken waardoor je een euforisch gevoel kunt ervaren. Laat je eten je een goed gevoel geven. Voeg chili toe aan je zelfgemaakte sauzen, curry's, soepen, schotels, marinades, salades, salsa's en meer!

Waar zit jij op de Scovilleschaal? Ga de test aan en proef je door de verschillende warmte-eenheden om te kijken hoe ver jij komt.

Vorig artikel Geduld wordt beloond bij heerlijke stoofpot recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.