Doorgaan naar inhoud
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Deze kruiden zijn goed voor je weerstand

Deze kruiden zijn goed voor je weerstand

We voegen bijna allemaal kruiden en specerijen toe aan ons eten. Niet alleen omdat ze invloed hebben op de smaak van een gerecht maar ook omdat de kruiden zelf specifieke uitwerkingen kunnen hebben op ons lichaam. Door ze toe te voegen aan ons eten kunnen we profiteren van hun effect op onze gezondheid. In dit blog vertellen we je welke kruiden en specerijen kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem.

Kruiden en ons immuunsysteem

Voordat we beginnen met onze kruiden pareltjes willen we iedereen die dit leest erop attenderen dat, alhoewel deze kruiden enorm kunnen bijdragen aan de gezondheid, ze geen wondermiddel zijn. Het is altijd belangrijk om goed gebalanceerd te eten en voldoende te drinken. Wil je een optimale gezondheid en immuunsysteem creëren? Zorg dan voor goede voeding, voldoende beweging en voldoende slaap!

Nu we onze plicht gedaan hebben, kunnen we over naar het leukste onderdeel, ons enthousiasme met jullie delen! Wij zijn namelijk dol op onderstaande kruiden en gebruiken ze dan ook regelmatig in onze gerechten. Deze kruiden hieronder tillen je gerecht naar een hoger niveau én kunnen een positieve uitwerking hebben op je immuunsysteem. Ideaal in deze snotter en hoest periode. Dit zijn kruiden die je weerstand kunnen verbeteren.

Knoflook

Alleen al bij de geur van knoflook denk ik meteen aan lekker eten. Maar knoflook ruikt niet alleen lekker, het is ook bijzonder goed voor je. Het beschikt namelijk over antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. In knoflook zit allicine. Deze stof kan een immuun versterkend effect hebben en kan je lichaam bijstaan wanneer het infecties moet bestrijden. Wij voegen knoflook vaak toe aan hartige gerechten zoals pasta's, soepen, sausjes en schotels.

Gember

Gember is een wat meer pittig kruid dat gingerol bevat. Deze stof kan invloed hebben op de immuunrespons van ons lichaam. Het kan het lichaam helpen om snel en adequaat te reageren zodra een virus het lichaam binnentreedt. We kennen gember allemaal om zijn positieve werking op onze spijsvertering maar gember heeft naast deze functie ook ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidanten. Een veelzijdig kruid dus! Wij gebruiken het bijvoorbeeld in thee, soepjes en lekkere curry's.

Kurkuma

Een ander veelzijdig kruid is kurkuma. Ook van deze keukenkruid wordt gezegd dat het, net als gember, ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen zou hebben. Dit komt door de stof Curcumine die in de kurkuma zit. Kurkuma zou bovendien gunstig zijn voor de spijsvertering, wat op zijn beurt weer positief is voor een gezond gewicht.

Oregano

Kook je graag uit de Italiaanse keuken? Dan wil je echt wat kwalitatieve oregano in huis hebben. Dit kruid is niet alleen lekker op de pizza's en in de pasta's maar is ook nog eens een krachtpatser voor je lichaam! In oregano zit carvacrol. Carvacrol heeft antimicrobiële eigenschappen waardoor het zeer effectief kan zijn tegen bacteriën en schimmels. Dus bij de volgende pizza de oregano niet vergeten, lekker!

Citroenmelisse

Even... een zen momentje...

Dat kan uitstekend met citroenmelisse. Misschien heb je het wel in de tuin staan? Citroenmelisse heeft een heerlijk ontspannende werking en kan ook nog eens ontstekingsremmend werken. Dankzij de vele antioxidanten in de citroenmelisse wordt ook het immuunsysteem extra ondersteund. Wij gebruiken het in thee en frisse salades en toetjes.

Kaneel

Kaneel is een heerlijk warm kruid dat vooral in de herfst en winter zeer populair is. Het ruikt zoet, is zacht en werkt verwarmend. Probeer het maar eens uit. Maar wist je al dat ook kaneel een bijdrage kan leveren aan je immuunsysteem? In kaneel zit cinnamaldehyde dat ontstekingsremmend werkt. En ook kaneel zit boordevol antioxidanten die je lichaam kunnen helpen om vrije radicalen te neutraliseren en te zorgen voor gezonde cellen.

Begin vandaag nog met het versterken van je immuunsysteem door gebruik te maken van een of meer van deze kruiden. Dat wordt smullen!

Vorig artikel Onze top 5 herfstsoepen
Volgend artikel Zijn het nu kruiden of specerijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang regelmatig nieuwe tips, recepten en acties.